• Fort Rammekes, Ritthem

  12 mei 2022

  Fort Rammekens bestaat 475 jaar, en op zaterdag 18 juni en 24 september geven we een demonstratie en expositie ‘Stonebalancing’. ‘Stonebalancing’ wordt wereldwijd gedaan en is een kunstvorm waarbij met meerdere stenen een eigen, unieke balans wordt gevormd die soms visueel onmogelijk lijkt. Benieuwd? Kom kijken! Dan laten we het zien en/of probeer je het zelf een keer:)

  Lees meer >> | 74 keer bekeken

 • Stonebalancen, een uitleg.

  21 februari 2022

  Stonebalancing is spelen met de zwaartekracht. Door stenen te zoeken en te combineren ontstaat er bij iedere 'stonebalance' een unieke balans, waarbij de uitdaging is om de stenen op een zo klein mogelijk vlak op elkaar te plaatsen, dat de steen in balans staat. Iedere steen heeft een eigen balans en in de juiste combinatie met elkaar vinden ze een balans. In de winter wordt het altijd wat lastig, gezien de kou en de wind. De tijd om een balance te plaatsen kan variëren van 2 uur tot 3 dagen, maar als een balance dan staat, dan is het gevoel heel erg mooi! Mocht je vragen hebben over het stonebalancen of beeldhouwen, stel ze gerust!

  StonesUp-Art werkt ook in opdracht. 

  Lees meer >> | 105 keer bekeken

 • Carrara, 100-110kg

  26 januari 2022

  StonesUp/MN-Art heeft een Carrara marmer steen van zeker 100--110 kilo, en het idee is er al! Dit is absoluut de grootste steen die op ons pad is gekomen en dat is heel uitdagend en veel werk, en dan is er nog het project in Eeklo,waarover meer in ons volgende blog,  dus druk bezig. Met grotere stenen moet je denkwijze ook anders zijn. Je moet groter denken, ook groter in details, maar het is heerlijk genieten van al het werk.. volg ons op insta of Facebook om het proces van deze carrara te volgen: StonesUp.

  Lees meer >> | 115 keer bekeken

 • Arduin

  10 januari 2022

  Inmiddels is StonesUp/ MN- Art bezig met een nieuw project, een Arduin steen, wat ook de grootste steen is, tot nu toe, is.Het idee is om een gevoel van comfort/veiligheid en liefde in de steen te brengen, uiteraard weer abstract. Om een gevoel over te brengen is vrij lastig, maar de een spreekt het aan, een ander niet, en dat is het mooie aan kunst of kunst maken. Jullie kunnen het proces volgen via Instagram of facebook.

   

  Lees meer >> | 118 keer bekeken

 • ‘Kunstwerk van de week’

  3 januari 2022

  Wat trots, het beeld 'Perfect Imperfection' is op Exto.NL verkozen tot kunstwerk van de week. 
  Het ontstaan van het beeld ging eigenlijk door toevalligheden, stukjes die afbraken, een mooie vorm die ineens zichzelf toonde, hoe ineens de lichtval veranderde, juist door het afbreken van de stukjes.

  Zoiets kan je dus niet plannen of bedenken, dat gebeurt alleen als je met de steen in het proces zit, en kijkt. Dat had tijd en geduld nodig, en dat betekent dus ook om af en toe de steen te laten staan.

  Bedankt voor ieder die op het beeld zijn of haar stem heeft uitgebracht, dit geeft nieuwe motivatie! 

  Lees meer >> | 122 keer bekeken

 • Sculptuur Perfect Imperfection

  10 december 2021

  Perfect Imperfection is af! Er zijn wat stukjes afgebroken tijdens het proces, en dat betekent opnieuw kijken en overschakelen naar een ander idee.Natuurlijk eerst even balen maar ook dankbaar want dat betekent dat je nog beter de steen moet gaan 'voelen', nog meer kijken. Ik was bang dat er meer zou afbreken omdat dit sculptuur op sommige plaatsen zo dun is dat het bijna een klankschaal is. Uit het geluid van de steen kan je best veel informatie halen. Bij een dof geluid moet je voorzichtiger zijn dan bij een 'klank', dit geeft de stevigheid van een steen aan. Eigenlijk is beeldhouwen kijken en ook zeker luisteren.

  Lees meer >> | 133 keer bekeken

 • Proces.

  2 december 2021

  Het is zo mooi, om een proces mee te maken, en dat kan met beeldhouwen maar ook zeker met stonebalancen.

  Er bestaat een soort evolutie bij beide, die je eigenlijk niet kan sturen. Het gebeurt, bij beide disciplines ' praat' je met de steen of stenen, en die volg je.

  Dat is eigenlijk de manier van StonesUp met beeldhouwen en met stonebalancen. 
  Je kan een idee hebben, maar zodra je bezig bent kan dit idee meteen veranderen; een ader in de steen, breuklijn, als een groot stuk afbreekt.

  Dit maakt het spannend, en onverwacht.

  Enjoy..

  Lees meer >> | 128 keer bekeken